Despre sinceritate

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Nici nu stiu daca iti aduci aminte de asa ceva… toti o aveam cand eram mici, atunci cand nu gandeai, atunci cand erai doar ce e sufletul tau si cand nimic altceva nu mai exista, atunci cand ai plans sau ai ras doar pentru ca asa ai simtit si nu ai putut sa te gandesti ca oare e bine sau nu ce faci. Sinceritatea aia proasta de copil mic, da, despre aia vorbesc.

Acum esti mare si gandesti, azi iti spui ce e bine si ce nu e bine. Tu, tu si multe alte persoane… da, multi, aproape toti, toti aveti gandirea aia care te trimite pe tot felul de drumuri prin viata, drumuri pe care le alegi pentru ca te-ai gandit, te-ai gandit ca asa e mai bine pentru tine, ai analizat multe posibilitati, speri ca ai analizat toate posibilitatile si ca cel mai bine e sa faci intr-un anume fel.

Da, nu vorbesc despre sinceritatea fata de alte persoane, vorbesc despre sinceritatea fata de tine, despre cum tot ce faci, absolut tot ce faci e doar rezultatul unui singur gand, un singur gand care iti spune ca “o sa iti fie mai bine asa”. Constient sau nu, am fost si eu acolo, am facut si eu asta mult prea multa vreme.

Acum cand stiu asta, acum cand am deschis ochii, tot ce am gasit a fost o cana de cafea plina si rece. S-ar putea sa nu fie asa usor, nu stiu, insa gandirea nu mai are nici o putere in fata sufletului.

Fotografie - Vlad Mereuta