Schimb de carti - Londra

Duminica, 16 noiembrie, ne intalnim la Sherlock Holmes Pub pentru o noua editie de schimb de carti. Ora la care ne vedem e 5pm, nu de alta dar blondele uita sa specifice detalii de genul asta.

Ne intalnim duminica, 16 noiembrie, la Sherlock Holmes Pub, 10-11 Northumberland Street, Westminster, WC2N 5DB, Londra. Multumim frumos Ralucai pentru inspirata idee de a ne intalni aici. Vom putea trage cu ochiul in sufrageria lui Sherlock Holmes si o sa incercam sa ne amintim unde in romane sau in povestiri au aparut obiectele de colectie care azi decoreaza peretii pubului. Tot aici vedem bustul lui Sherlock Holmes, initial gazduit de Madame Tussauds, si capul impaiat al Ogarului din Baskerville.
Va asteptam duminica sa schimbam carti, sa povestim si sa incercam The Sherlock Holmes ale. Pe duminica!

Ardem o carpa, ne simtem bine…

Fotografie - Vlad Mereuta

Despre sinceritate

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Nici nu stiu daca iti aduci aminte de asa ceva… toti o aveam cand eram mici, atunci cand nu gandeai, atunci cand erai doar ce e sufletul tau si cand nimic altceva nu mai exista, atunci cand ai plans sau ai ras doar pentru ca asa ai simtit si nu ai putut sa te gandesti ca oare e bine sau nu ce faci. Sinceritatea aia proasta de copil mic, da, despre aia vorbesc.

Acum esti mare si gandesti, azi iti spui ce e bine si ce nu e bine. Tu, tu si multe alte persoane… da, multi, aproape toti, toti aveti gandirea aia care te trimite pe tot felul de drumuri prin viata, drumuri pe care le alegi pentru ca te-ai gandit, te-ai gandit ca asa e mai bine pentru tine, ai analizat multe posibilitati, speri ca ai analizat toate posibilitatile si ca cel mai bine e sa faci intr-un anume fel.

Da, nu vorbesc despre sinceritatea fata de alte persoane, vorbesc despre sinceritatea fata de tine, despre cum tot ce faci, absolut tot ce faci e doar rezultatul unui singur gand, un singur gand care iti spune ca “o sa iti fie mai bine asa”. Constient sau nu, am fost si eu acolo, am facut si eu asta mult prea multa vreme.

Acum cand stiu asta, acum cand am deschis ochii, tot ce am gasit a fost o cana de cafea plina si rece. S-ar putea sa nu fie asa usor, nu stiu, insa gandirea nu mai are nici o putere in fata sufletului.

Fotografie - Vlad Mereuta

Despre culori

… culori in frunze de copaci acum goi, culori in apusuri reci cu soare si ploi, culori in ganduri udate si moi, culori in amintiri dinapoi, culori in vremea dinainte de razboi, culori cand eram amandoi.

Fotografie - Vlad Mereuta