Fetita de la 4

La o adica as putea sa va spun despre ziua in care fetita de la etajul patru a batait atat de plictisita din picioare incat a facut o gaura sub ea. Nu mare gaura, asa cam cat o placinta de partea ei si cat o moneda de partea vecinului. O moneda cheala la fel ca vecinul asta de la trei. Eu stiu ca e chel pentru ca asa mi-a spus fetita. Mai stiu ca prin gaura se vedea si un caine. Se iubeau tare, desi nu era clar daca vecinul iubeste mai mult persoana lui sau patrupedul.

Era deja momentul in care cel mai bun prieten al omului s-a transformat jumatate in om si invers, omul s-a transformat pe jumatate in caine. Fetita nu era nici pesimista dar nici optimista, ea alegea partea de mijloc. Adica sa le vezi pe toate, sa vezi si jumatatea om din om, si jumatatea om din caine dar si jumatatea caine din om si jumatatea caine din caine. Abia apoi poti sa te gandesti oare care dintre om si caine o sa ridice piciorul cand o sa faca pipi.

Prin gaura cat o moneda fetita ar fi putut sa intrebe daca o sa-si ridice unul altuia piciorul, pentru ca e si asta o optiune, insa ii era frica sa nu-i scape guma din gura exact pe chelia vecinului. Mare pericol asta, se lipeste guma de chelie, boneta de somn de guma, ce mai, ajungea boneta lipita de capul cheliosului vecin, pfuu, problema mare. Nu inteleg de ce te miri asa, poi gandeste putin, cum mai iese vecinul cu cainele afara? Hai daca iese noaptea poate explica boneta de somn din cap… dar ziua?

Pana la urma chiar daca s-ar lipi boneta de capul chelios, s-ar putea folosi de jumatatea caine din om ca sa se scarpine dupa ureche si sa o dea jos. Doar ca dupa patania asta nu ar mai purta asa ceva nici o noapte si avand geamul deschis ar putea sa raceasca. Mai bine sa-i lase fetita un biletel in care ii sugereaza sa inchida geamul. Asa, preventiv.

Iti dai seama ca toate astea doar pentru ca eu m-am dus sa fumez o tigara? Si ea totusi nu vrea o para atarnata de luna, vrea un perete de-al meu sa-l picteze. Ma intelegi?!


Photography - Vlad Mereuta