Soartă ?

SO�RTĂ, sorţi, s.f.
1. (�n concepţiile mistice) Forţă supranaturală despre care se crede că hotărăşte irevocabil, fatal, toate acţiunile şi �nt�mplările din viaţa oamenilor; destin, fatalitate, noroc, scrisă, ursită.
2. Totalitatea evenimentelor (accidentale sau nu) care compun viaţa (sau o parte a vieţii) unei fiinţe (umane); condiţie de viaţă. Evoluţie, desfăşurare (a unei acţiuni); deznodăm�nt. � Lat. sors, -tis.

Cel mai important lucru e ca soarta nu este raspunzatoare pentru actiunile noastre. Daca ai un drum in viata pe care il urmezi, si brusc ajungi la o intersectie, soarta poate sa fie trasa la raspundere pentru aparitia acestui lucru dar alegerea drumului e facuta de noi. Soarta a lucrat si a construit imprejurarile in care se intampla evenimentele dar omul e singurul care are puterea de a face o alegere. Omul se naste cu puterea sa isi aleaga singur drumul si ca o contragreutate la acest privilegiu, el are obligatia de a suporta consecintele actiunilor sale.

Soarta asta e un lucru pe care lumea prefera sa dea vina atunci cand evenimentele nu se intampla in favoarea lor. Intradevar exista exemple in care omul nu are puterea sa controleze anumiti parametri si din cauza acestora lucrurile sa nu iasa asa cum isi doreau. Spre dezamagirea unora, acesti parametrii tin de alte chestii decat de puterea noastra de decizie� si spre dezamagirea mea lumea inca ii confunda si se multumesc sa spuna ca nu se putea/poate face nimic si ca soarta este raspunzatoare pentru cele intamplate.

Revenind la intersectia de care ziceam mai devreme, soarta e ca o firma de constructii care este raspunzatoare pentru acele doua drumuri. Atunci cand ajungi insa la ele, traseul ales este strict legat de decizia noastra. Si atunci cand alegem drumul, automat ne asumam raspunderea in cazul in care acesta a fost unul gresit.

Soarta este pentru cei care nu au reusit si vor sa gaseasca un alt motiv decat propria persoana. Pentru restul exista puterea de lupta, perseverenta, insistenta, silinta, si asumarea raspunderii si a esecului.

Fara nici o legatura cu textul, cateva poze fara pretentii facute intr-o zi la tara.


Photography - Vlad Mereuta

Photography - Vlad Mereuta

Photography - Vlad Mereuta

Photography - Vlad Mereuta

Photography - Vlad Mereuta

Photography - Vlad Mereuta